úterý 9. října 2012

Tričko a pes

pruhované tričko pro psa
Pruhované tričko pro psa

Tričko pro psy považuji za velmi důležitý doplněk oblečků pejska. Má mnohostranné využití a dá se používat prakticky celoročně. Je však zcela nezbytné, aby bylo vyrobeno z kvalitních materiálů. Jedním z nejlepších je 100% bavlna, která jako přírodní materiál splňuje všechny podmínky pro pohodlné a příjemné nošení. Z nových materiálů, který se objevil v psí módě, bych jmenovala termomateriál coolmax. Známe jej z našeho šatníku a často používáme zejména při sportovních aktivitách.  Proč nevyužít jeho výhod i pro našeho pejska, kterému aktivitu upřít nemůžeme?

Kdy tričko nosit? Některá plemena např. naháči se bez trička neobejdou ani v létě. Chrání je před sluníčkem i večerním chladem. Výhodou trička pro pejska je, že je skladné, vejde se nám prakticky do kapsy, můžeme jej tedy obléknout kdykoliv se nám zdá chladno. Mnozí z nás jsou zvyklí s pejskem jezdit na kole. Znáte to, vyrazíte v pěkném teplém odpoledni na zahrádku a večer se najednou ochladí a nás čeká cesta domů. Obléknete si bundu, ale co náš pejsek, kterého taktéž kolo nemine? Na bundičku to není, ale tričko se v tu chvíli skvěle hodí.

Tričko pro psy je také vhodným doplňkem pod pláštěnky a bundy pro psy. To coolmaxové pod pláštěnkou rychle uschne a zahřeje. Tričko nám pomůže odstupňovat teplotní rozdíly a přizpůsobit oblečení pejska aktuálnímu počasí. Bunda či pláštěnka v kombinaci s tričkem má větší hřejivost.

Někteří pejsci nemají rádi bundičky s rukávy. Nejčastěji to poznáme podle toho, že po oblečení takovéto bundy se náš hafánek zasekne a odmítá udělat jakýkoliv pohyb do té doby, než z něj tu věc sundáme. Dle mé zkušenosti tento problém odpadá u triček pro pejsky. Jejich rukávky pejskům nezavazí, jsou dostatečně měkké a neomezují je v pohybu. Takže kombinací bundy bez rukávů a trička dosáhneme alespoň částečného zakrytí nožiček bez protestů našeho miláčka.

Některým pejskům zase nedělají dobře suché zipy na oblečení. Jejich dlouhá strst se jim do nich dostává a při vysvlékání pak pejska nechtíc taháme více, než je nám milé. V tuto chvíli je opět dobrým pomocníkem tričko pro psy. Usměrní neposednou srst. A můžeme zapínat suché zipy, či obyčejný zip, aniž by jim něco stálo v cestě.


pruhované tričko pro psa
tričko pro psa
tričko pro psa
tričko pro psa

Žádné komentáře:

Okomentovat